Затвори

15 септември стана повод да се подарява вода на училище

(Брой: 28, 18 септември 2020 г.)
Осем туби с вода за диспенсъра в сградата на Основно училище „Христо Ботев“ в с. Добромирка дариха днес народният представител Кристина Сидорова (БСП) и общинските председатели на социалистите в Габрово и Севлиево Здравко Кънчев и Станимир Стойчев.
Те дойдоха в селото за откриването на новата учебна година, на която присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Дарението само на пръв поглед е странно. В Добромирка от днес вода ще се доставя само с водоноски, гласи заповед на кмета на община Севлиево от вчера, 14 септември 2020 г. Същото е положението в още пет населени места на общината, а в останалите режимът е изключително драстичен, някъде вода се пуска за часове, другаде до три дни седмично.
Машината за вода на първия етаж в училищната сграда в Добромирка е единственият източник на питейна вода. За останалите нужди - тоалетна и чисти ръце, от екипа са осигурили бидони, но на тях изрично е написано, че водата не става за пиене.
И тъй като детските очи едва ли ще светнат при наличието на туби с питейна вода, представителите на Левицата бяха подготвили и други подаръци - тетрадки, моливи и химикалки, флумастери и цял кашон с раници.
Всичко е закупено с лични средства, уточни народният представител Кристина Сидорова, преди да връчи дарението на директора на училището Йорданка Георгиева, която ще има грижата да го разпредели сред децата.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама