Затвори

„Идеал Стандарт-Видима“ с дарения от близо 75 хил. лв. за болниците в Габрово и Севлиево

(Брой: 37, 20 ноември 2020 г.)
Севлиевската компания „Идеал Стандарт-Видима“ е направила дарения от близо 75 хил. лева за областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово и МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево, съобщи за вестника Моника Костадинова от пресцентъра на компанията. Направените дарения са за закупуване на необходимата медицинска апаратура, дезинфектанти, лични предпазни средства и други необходими за нормалното функциониране на двете здравни заведения консумативи в условията на пандемията COVID-19. Финансовата подкрепа, предназначена за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е близо 48 500 лева, а за МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – 25 хил. лева.
„Настоящата епидемиологична обстановка ни кара да сме още по-отговори в социалната си политика и подкрепа на здравеопазването, което е сред основните ни приоритети през годините, защото вярваме, че така ще допринесем за предоставянето на по-високо ниво на медицински грижи за обществото“ – заяви по повод заделените от компанията средства в подкрепа на двете здравни заведение изп.-директор на „Идеал Стандарт-Видима“ в Севлиево Ярослав Дончев.
В края на втората десетдневка на октомври в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ беше открита и лаборатория за PCR-тестове, за доказване наличието на COVID-19 инфекцията, за чието оборудване са насочени и част от средствата, дарени от севлиевската компания /смесители, мивки, тоалетни, душове и др./. А функционирането на лабораторията дава възможност да се тестват своевременно както пациентите, така, при необходимост, и персонала на здравното заведение.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама