Затвори
В СУ „Васил Левски“

Изцяло на онлайн обучение преминаха от 5 до 12 клас

(Брой: 37, 20 ноември 2020 г.)
Въпреки заявеното намерение за редуване на присъствено и обучение в електронна среда, за което имаше и заповед на директора от 13 ноември т. г., учениците от 5 до 12 клас на СУ „Васил левски“ преминаха изцяло на онлайн обучение.
В съобщение, публикувано на сайта на училището, 9 учители са доказано заразени с Covid-19, осем от тях са заболели. Седем учители са с грипоподобни симптоми и са в болнични. Двама учители са заявили, че желаят да ползват отпуск, за да се предпазят от зараза, тъй като имат придружаващи заболявания. Един заместващ учител, който е с придружаващо заболяване, след обявяване на присъственото обучение е подал заявление за прекратяване на трудовият му договор.
Изброените учители са 21 на сто от целия педагогически екип..
Отсъстващите ученици са 10 на сто. Част от тях имат грипоподобни симптоми, други са карантинирани, заради контакт с близък заразен.
Картината е мрачна и за да предпази останалите незаразени учители, административният и помощен персонал в училището и учениците, ръководството на училището е изпратило доклад до Общинския кризисен щаб с искане от 17 до 27 ноември учениците от 5 до 12 клас да продължат обучението си в електронна среда. Щабът е уважил искането и от вторник учениците от прогимназиалния и гимназиален етап учат дистанционно.
На въртящ график – присъствено и дистанционно учат от началото на тази седмица в Професионална гимназия „Марин Попов“. Засега редуването е до 27 ноември т.г.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама