Затвори

На 15 септември 270 деца влязоха в училище за първи път

(Брой: 28, 18 септември 2020 г.)
За първа година от няколко насам в община Севиево има ръст на децата, които за първи път тръгват на училище. На 15 септември училищата в града и селата на общината посрещнаха 270 първокласници, което е с 39 повече от миналата година. От тях 65 са децата за първи клас в училищата в селата.
По четири паралелки за първи клас имат в СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“, а една паралелка в ОУ „Христо Ботев“.
В училищата в селата най-много първолаци имат в Шумата - 19, с един по-малко са в с. Душево. Най-малко първокласници имат в училището в с. Крамолин - само двама.
Тази година тържественото откриване на учебната година беше по-различно. Децата бяха разделени по възрасти, като от училищните ръководства бяха създали организация, която едновременно да осигури необходимата тържественост за първокласниците, петокласниците, които продължават в ново училище и осмокласниците, които влизат в средното образование, но и да не ощети от емоции останалите ученици и родители.
Нито един родител на ученик от област Габрово не е заявил желание детето му да учи дистанционно, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов. Това, разбира се, може да се промени в хода на учебната година, подчерта той, тъй като на директорите на училищата е дадена пълна свобода за вземане на решения по конкретен случай и създаване на вътрешна организация, която да удовлетвори родителите, но и да не засегне качеството на обучение.
2412 ученици в община Севлиево тръгнаха на училище присъствено.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама