Затвори

Николай Карагьозов: „Обсъждаме кога да проведем Националния събор „От дума на дума, от песенна песен“

(Брой: 24, 19 юни 2020 г.)
„В момента обсъждаме кога да проведем традиционния Национален събор на пенсионерите „От дума на дума, от песен на песен“, но все още нямаме решение за датата, на който да се състои той“ – заяви пред вестника зам.-кметът на Дряново Николай Карагьозов.
Съборът се провежда всяка година в края на юни или началото на юли и сега предстои неговото 19-то издание. Организатори на събитието са Община Дряново и Културен клуб на пенсионера "Колю Фичето" в града. Първото издание на песенния празник е през 2001 г. в Дряновския манастир, като всяка година "пенсионерското надпяване" привлича нови участници и почитатели. Според регламента за участие, съборът няма конкурсен характер, изпълненията на представителите на всеки клуб и читалище от страната са с времетраене до 10 минути, а участниците се информират за реда, по който да се появят на сцената за наддумванията и надпяванията си по време на техническа конференция, която се организира преди началото на форума.
„Така че, в моментта не мога да гаранитрам, дали бихме могли да го проведем през юли – сподели още г-н Карагьозов. - Най-вероятно той ще се състои през есента. Но точно кога – предстои да обсъдим и да уточним по кое време да бъде организиран със самите участници в него“.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама