Затвори

Нов, драстичен режим на водата

В шест села само с водоноски
(Брой: 28, 18 септември 2020 г.)
От 14 септември 2020 г. в цялата община Севлиево е в сила нов, значително по-тежък режим на водоподаване, въведен със заповед на кмета Иван Иванов „поради драстичното намаляване дебита на водоизточниците на територията на община Севлиево“. 
Най-потърпевши продължават да бъдат живеещите в селата, водоснабдявани от етернитовия водопровод (Богатово, Търхово, Ловнидол, Идилево, Добромирка, м. ”Севлиевски лозя”). Хората там могат да разчитат само на водоноски, водата от които не става за пиене и готвене. За тези нужди населението трябва да търси алтернативни варианти. 
Изключение прави с. Буря, където вода ще се подава през ден (на дясната и лявата част, според заповедта на кмета, б.р.), от 08:00 до 11:00 ч.
В селата, водоснабдявани от стоманения водопровод, вода ще се подава три дни в седмицата между 17.00 ч. и 8.00 ч. на следващия ден. Ограничението е в сила за Горна Росица, Батошево, Шумата, Душево, Кормянско, П. Славейков, Ряховците, Сенник и Хирево, както и за кв.”Балабаница” и местността ”Крушевски баир”.
В с. Дамяново вода ще се подава само вечер, но всеки ден от 17:00 до 22:00 часа.
В с. Градница вода ще имат само вечер и през нощта, но всеки ден - от 17:00 до 8:00 часа.
Село Младен е разделено на три района, като всеки ще получава вода два последователни дни, на третия няма да има водоснабдяване, по следната схема:
Първи ден – водоподаване няма да има в района на ул. ”Първа”; Втори ден – водоподаване няма да има в района на ул.”Втора” и ул.„Трета” в посока от Центъра към „Чешмите”; Трети ден – водоподаване няма да има в района на „Думнишката махала”.
Живеещите в Севлиево остават най-облагодетелствани. Според източници на „Севлиево онлайн“ кметът Иван Иванов изрично е настоявал да няма режим за гражданите на Севлиево, което очевидно е за сметка на живеещите в селата, които поредно лято бедстват.
В Севлиево ограничението е вечер от 22:30 ч. до 6:00 ч. сутринта - време, в което налягането във водопроводната мрежа на града ще бъде намалено и високите етажи на сградите най-вероятно няма да имат вода. 
Остава в сила забраната от началото на август за ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и МПС, пълнене на басейни и други различни от питейно-битови нужди. И уточнението, че „в случай на задълбочаване на кризата режимът ще бъде променен“, с което завършва заповедта на севлиевския кмет.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама