Затвори

Собствениците на кучета са по-застрашени от Ковид-19

Специалистите от университета на Гранада са стигнали до извода, като са анализирали основните рискови фактори за Ковид-19
(Брой: 37, 20 ноември 2020 г.)
Испански изследователи установиха, че хората, които живеят с кучета, са застрашени повече от Ковид-19 и затова ги призоваха да засилят хигиената на питомците си, съобщи в. „Мирър“.
Специалистите от университета на Гранада са стигнали до извода, като са анализирали основните рискови фактори за Ковид-19. Анализът им показва, че хората, които живеят с куче, са със 78 процента по-застрашени от новия коронавирус. Учените не могат да посочат причината, затова настояват за засилена хигиена.
„Насред пандемията и при липса на ефективно лечение или ваксина, превантивните хигиенни мерки са единственото спасение. Тези мерки трябва да се прилагат и за кучетата, които изглежда пряко или непряко увеличават риска от зараза с новия коронавирус“ - каза ръководителят на изследването Кристина Санчес Гонсалес.
Изследването е обхванало 2086 души в Испания по време на забраната за излизане от март до май.
Според препоръките на британските здравни власти животните много рядко се заразяват с новия коронавирус, като данни домашни любимци да предават вируса на хора са изключително редки, отбелязва в. „Мирър“. След галене на животно обаче е добре ръцете да се измият, защото по козината му може да има и други вируси и бактерии, като Е. коли и Салмонела.
Източник: БТА
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама