Затвори
Държавен личен шампионат по джудо

Сребро за Недялко Дамянов, бронз за Хана Халил

(Брой: 28, 18 септември 2020 г.)
Недялко Дамянов спечели сребърен медал на провелия се в Панагюрище Държавен личен шампионат по джудо за юноши и девойки младша възраст. Състезателят игра финал в категория 46 кг., който загуби и остана със среброто. Но, постижението му дава възможност да участва на Балканско първенство в неговата възрастова група през юни в Гърция, където ще защитава цветовете на българския флаг.
При девойките в кат. 52 кг. Хана Халил спечели бронзов медал.
В шампионата участваха 324 джудисти от 43 клуба в България. В оспорваната надпревара клубът по самбо и джудо „Раковски“ в Севлиево бе представен от петима състезатели.
В категория 34 кг. Тихомир Минков достигна до девето място. В категория 42 кг. Илхан Халил не успя да се класира в първите десет, а в по-горната категория - 46 кг. Мартин Петров загуби схватката за бронза и остана пети.
Ден по късно, отново с домакинството на Панагюрище, се проведе Държавния личен шампионат по джудо за мъже и жени. И тук битката бе не по-малко оспорвана. Айдън Даудов (100 кг.) и Христо Христов (+100 кг.) загубиха схватките за бронзови медали. Милко Керемидчиев, Денислав Братованов и Димитър Йовчев останаха извън десятката.
Треньорският щаб изказва своята огромна благодарност към всички участници за положените усилия, както и към родителите за подкрепата. От щаба изказват благодарност и към хората, помогнали за участието на севлиевските джудисти в състезанието - Момчил Кънев, управител на „Никипласт-М“, Николай Лазаров и Александър Драмалийски.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама