Затвори

В ПГМЕТ учат присъствено, но са готови за комбинирано обучение

(Брой: 37, 20 ноември 2020 г.)
Единственото средно училище в Севлиево, в което се учи присъствено, е Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“. В училището има само един учител с положителна проба за Ковид-19, един ученик също е с положителен тест, а други двама учители са с грипоподобни симптоми. Това обаче не означава, че няма отсъстващи ученици – някои са под карантина като контактни лица на заразени, близо 9% са със симптоми, наподобяващи грип.
Въпреки, че в училището на практика заразени няма, училищното ръководство е готово с план за преминаване на обучение в комбинирана среда – редуване на присъствени уроци с такива в електронна среда. Към момента обаче родителите са онези, които най-силно настояват децата им да бъдат в клас, сподели директорът на гимназията Ани Андреева, която също е убедена, че онлайн обучението не може да се сравни по качество с присъственото.
Малкият брой заболели в училището Андреева обяснява с това, че в училището учат ученици само в гимназиална степен, които по-добре от малките разбират важността на противоепидемичните мерки. В последните дни тя дори забелязала, че и по коридорите в междучасията трудно може да се види ученик без маска, което говори за осъзнаване от младите хора на необходимостта от спазване на мерките.
„Следим постоянно да има всичко необходимо за гарантиране безопасността на учениците, учителите и персонала. На входа на всеки, който влиза в сградата се мери температурата. Правим необходимото, дори и повече от необходимото, за да предпазим децата и колегите “, сподели пред „Седмицата“ Ани Андреева.
 
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама