Затвори

За трети път тази година не се присъжда Славейкова награда

(Брой: 28, 18 септември 2020 г.)
За трети път тази година от началото на учредяването й през 2005 г., в конкурса за Славейковата награда за непубликувано лирично стихотворение на съвременен български автор, отличието не беше присъдено, както през 2017 т. и 2018 г. Отличието включва грамота, плакет на скулптора Людмил Бонев и парична сума. Победителят по традиция се определя от петчленно жури.Тази година представените за участие в конкурса 221 произведение са оценявани от жури с председател доц. Йордан Евтимов от Нов български университет в София и неговите членове доц. Гергина Кръстева от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски, Светла Чалъкова, Диан Пенчев и Виолета Зидарова от Трявна.
С втора награда са отличени творбите „Домът на блудника“ на Николай Драгиев от София и „Чуждоезично кино“ на Надежда Тричкова, също от София. Третата награда получават „Португалски за начинаещи“ на Оля Джакова от София и габровката Петя Цонева за „Белият гълъб“.
Наградата на публиката, според данните от електронното гласуване, отива при Александрина Тевекелева от Пловдив за „Разделени“. За нея са гласували най-много почитатели на поезията – 765 от общо подадените 3 500 гласа за представените в конкурса произведения.
Отличията бяха връчени в събота от кмета на Трявна Силвия Кръстева, по време на Славейковата вечер в града.
Коментирай:
Моля, въведете името си!
Моля, въведете поне 3 символа
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Последен брой
Реклама